ROCKHANS

MUSIK TIL FEST, BRYLLUP, FØDSELSDAG SØLVBRYLLUP M.V.

 

Boobs ca. 1981

Hør et stykke af firsersangen“Åh hvor jeg ih hvor jeg uh hvor jeg vil”. Nummeret gjorde Boobs kendt i Nytårs Eldorado.

Ja sådan så man altså ud eller kunne se ud er måske snarere det rigtige ord. Dengang. Boobs fra venstre, Henrik (Henry) From Hansen, trommer, Hans Jørgen Vakili Jensen keyboards,kor,harmonika m.m. Mikael Kristensen sang, guitarer og Michael Back Jensen bas,kor

For at høre det skal du have Quicktime som du kan hente her


Youtube, Tjek nedenfor.

Historien: 

Mit første instrument var en harmonika min far havde vundet i kortspil tror jeg. Det var altid en af hans store drømme at min søster og jeg skulle spille musik. Min søster bidrog med at trække i harmonikaen som kan være svær at tumle når man som 5 årig prøver at vride nogle toner ud af bælgen på sådan en.


Fra harmonika til klaver og stueorgel som var moderne da jeg voksede op. Jeg prøvede meget tidligt som barn at lave orkestre med de lokale fra boligkvarteret, og i skolen var jeg altid på udkig efter om der var nogen der kunne spille på noget.


Det afgørende punkt var da jeg som 13 årig sammen med drengene på billederne ovenover, dannede bandet Boobs. Vi gik i skole sammen,  lavede egne sange, og en af vores lærere Ole Hans Jensen var super engageret i at hjælpe os.


Vi havde alle en drøm om at lave plader. Og efterhånden som sangene og arrangementerne blev bedre og bedre blev pladeselskaberne også mere og mere interesserede. Tingene kulminerede en aften på Huset i Magstræde, København, hvor vi spillede på Musikcaféen. Hele 2 pladeselskaber var mødt op for at høre os. Vores første vinylplade blev udgivet året efter. Ved 3 . album udkom vi på dengang verdens største pladeselskab CBS Records.

Vi var ganske unge og når jeg tænker på det i dag var det noget af en bedrift at klare.


Roskildefestival, Skanderborg festival 1983 og 1985, (se tredje linie) Turné i Moskva, vinder af Band Battle og de utallige timer i musikstudier i København står endnu fuldstændigt tydeligt i min hukommelse. Det der rykkede tingene for alvor var tv-optræden i Jørgen Mylius´ Eldorado nytårsaften hvor “Åh hvor jeg ih hvor jeg uh hvor jeg vil”  blev spillet. Siden udviklede den sig til en sand landeplage, også andre TV programmer havde os med. “Smil du er på”, med Jarl Friis og Hans Otto Bisgård, lørdag aften i bedste sendetid, herunder flere ungdomprogrammer og liveoptræden til Ungdomringens Musikfestival. Vi gik den lange vej, og den respekterede vej, ingen hurtige genveje med x-factor, men hårdt arbejde på de utallige jobs vi spillede, på gymnasier, musikværtshuse, spillesteder, caféer, festivaller osv.


Siden har jeg spillet i flere andre bands og konstellationer. 

RockHans Festmusik v/Hans Jørgen Jensen, Tlf 98152812 / 51331604 mail: fedfestmusik@gmail.com